Teman2 Blogspot

Dunia Facebook...

Melaka 2011-Bulan Hujan

MELAKA

JANUARI 2011 DI MELAKA....

Awal Januari 2011 kami bercuti di Melaka....Boring asyik berjalan di K.L je....Saje bg cadangan kt suami turun Melaka....Bowink2 g sana pulak...Kebetulan adik aku cuti  semester ... So kebetulan dia baru saje dapat anugerah dekan...Dengan hadiah saguhati nie aku bawak dia ..bole la adik aku hilangkan tekanan study & exam tu...

Melaka walaupun bukan hari cuti sekolah,tetap ramai pelancong..Ok lah kan org tempatan bole jana ekonomi kan....Tapi bulan nie merupakan 'bulan hujan'...Sebab masa kami di Jonker Walk & jalan sederet kedai yg mcm2 jual&part yg best2...Adalah penjual wanita tu bg inform kata 'cepat masuk kete u ada budak kecik,sini Melaka hari2 hujan'...Kami pun otw masuk kete tetiba je hujan lebat sangat2..Berlarutan sampai malam ...Kami lepak kat Mall Mahkota....Sbb masa tu nk tukar diaper ank....dh penuh toksin2 tu...Ingat nk singgah A Famosa,tapi hujan lebat sgt2...siap petir berdentum dentum... Sebelum cari tempat penginapan yg dh tahu tmpt dituju..Kami makan malam dulu...Mcm biasa ikan siakap stim,kerabu perut,telur dadar,sayur kailan ikan masin&air minuman....kena la RM48..Sedap jugak masakan tu..x rugi bayar mahal2...

**Nie la picture yg mmg menjadi kepastian utk di upload di blog and facebook....**


Taman Mini Asean

selamat datang ke Mahkamah


Sekadar Replika

yg penting adik aku snap...baru candid

gaya nk duduk kg...yg ado...

berjalan cepat hujan nk turun

adik bongsu aku, pose cover cun

dah sampai k.l...singgah restoran utk mknnnnnn

sempat adik suh kami posing

show nie selalu kul 2ptg yea

tarian india yea....mmg lawak penari nie sume

pose dulu jap lagi show nk mula


                                                      video yg sempat dirakam

video



video

Tiada ulasan: