Teman2 Blogspot

Dunia Facebook...

The Mines Shopping Mall

11 April 2012,The Mines Shopping Complex


Hari Rabu cuti 1 Malaysia sbb pertabalan Sultan Kedah..Pertabalan Yg DiPertuan Agong di Istana Jln Duta...Jadi my asben cuti...Selepas sediakan makan tengahari dan menunaikan solat Zohor masing2 senyap memikirkan nk pi mana coti2 nie..Memula asben cadang nk naik Genting...Tapi x jadi,bowink pulak..


Jadi aku yg bagi idea nk g mana....Ting!! ...yea g The Mines.. leh naik cruise...


Org cuti2 nie mmg ramai la kt sana....Nk parking kereta org line up sampai jln besar.Nasib baik aku naik motor...Wpun cuaca agak panas time tu..Jarak dari rumah ke The mines dlm 5-10 minit kalau naik motor..


 Dah selamat sampai , kami sentiasa mengawal anak yg suka lari2 tu..Aduh!!! mmg penat bawak Abdul Basit kalau g shopping Mall..Nak berlari je......Mmg nak naik angin la...Bila nmpk cruise dan ikan besar kt tasik shopping mall tu dia punyer lasak bole tahan..


Sambil asben layan karenah anak..Aku g Q nak beli tiket naik cruise...Untuk maklumat pembaca CRUISE ada 3 jenis tiket..RM33,RM28 DAN RM22..Jadi aku memilih rm22 sbb murah dan 15 minit dibawa ronda2..Nama cruise nie GREENERY..Harga lain lama sikt dibawa ronda2 lebih kurang 1 jam...Tido pun sodap...Dalam bwk ronda2 naik cruise , pemandu akan berhenti ditengah2 tasik sbb nk bagi pengunjung2 jakun bg makan kt ikan...Sempat kt atas ala2 jeti aku dh beli mknan ikan RM3 je...


Permandu cruise tu akan memberitahu rumah2 kt tepi tasik...Sudah semestinya rumah org2 kaya...Mcm tauke besar TheMines dan Menteri Pelancongan yg dulu Dato Sheikh Fadzil...Besar2 la rumah mereka siap ada cruise sendiri..


Oklah itu je nk share story kt entry nie...Blog tanpa gambar seperti ' minum tea o tanpa gula'...Jadi aku x nk mcm tu aku lampiran gbr2 mcm menarik wpun perasan....Hahahaha...


Bye.............Jom Dtg The Mines Shopping Mall





TIKET

STANDBY MKNAN IKAN





JOMMMMMMM



TERLAMPAU BYK IKAN




TETIBA JE MUNCUL

TAUKE THE MINES

DATO SHEIKH FADZIL,MENTERI PELANCONGAN



MCM GATAL KAN....HAHAHA



CEPAT AMBIK GBR

POSE UTK PEMINAT

NK NK BALIK

SIMBOLIK THE MINES




THE END...


Z/H: BASIT X DIKENAKAN BAYARAN SBB UMUR 2 TAHUN..KALAU KANAK2 HARGA RM17

2 ulasan:

mass berkata...

the mines tempat lepak saya n family gak nih...heheh
mcm best gak naik bot kat situ ek...x pernah try lagi...
bolela try nanti ;)

ARMY'S WIFE berkata...

jgn lupa try naek bot tu...best tau