Teman2 Blogspot

Dunia Facebook...

Demam Datang Kembali...

3 JUN 2012,AHAD Taman LTAT Bukit Jalil KL.


Demam anak sy seperti biasa suhu panas naik dgn cepat bila sy leka seketika...Itulah anak ku Abd Basit..Dalam setahun beberapa kali datang..Paling cepat 3 bulan sekali,paling lewat 6 bulan sekali..
Nak dijadikan cerita pukul 9 malam anak sy demam...Oklah masa kita x tido sentiasa alert je...Tapi dalam 3:50 pagi aku terjaga anak demam panas..Apalagi sy kejutkan my son,sambil sambar kereta mini kesayangan dia sambil mandi kan tgh pagi2 buta...Lama la saya kat bilik air mandikan untuk turunkan suhu panas anak emas nie..Alhamdulilah Basit x meragam atau nangis2 pagi2 buta ...Masa panas time tu suhu menjangkau 38'c...Bila dh cek suhu dgn termometer telinga turun dgn cepat 34'c...


Dengan kesejukan di waktu pagi2 buta,selepas sy mandikan,trus matikan kipas x nak my son mengigil kesejukan...Berjaga la aku sehingga 7:30 pagi..Semasa Basit menonton rancangan katun di Astro saluran 611,aku sempatlah solat n prepare sarapan...Disebabkan Basit demam sy bagi makanan yg lembut2 je...Bubur dan nestum ...


Jam menunjukan pukul 8 pagi my asben pun balik n take over jaga anak pulak...Sbb sy nak tido...Kepala pun dh sakit time tu...Time asben jaga pun Basit demam suhu naik je...Asben duk ulang alik ke bilik air mandikan...


TRIVIA;
## Ubat parecetamol jenis sumbat kat punggung 4 jam sekali ##
## Sy mandikan je Basit bila panas menjangkau 37.5'c sbb termometer berkelip merah##




video


video


video











~ SLMT MEMBACA DAN MENONTON~ TQ VMUCH



2 ulasan:

armouris berkata...

terjumpa info ni, pasal demam…. sharing is caring :) - Cara Redakan Panas Demam Dengan Mudah

ARMY'S WIFE berkata...

terima kasih