Disebabkan kt fridge ada saki baki kentang n sardin yg masak tempoh hari..Tetiba je nak buat karipap...Nie la hasilnya..Bole la duk makan minum petang..Lama x buat kuih hati rasa gelisah je..
Jom Join Resipi Puteri
InTi
-Sardin- (masak seperti biasa)
Kulit Karipap
Planta
Tepung Gandum
Garam Sedikit
Air
Standby Proses
Jom Join Resipi Puteri
InTi
-Sardin- (masak seperti biasa)
Kulit Karipap
Planta
Tepung Gandum
Garam Sedikit
Air
Standby Proses
- Tepung gandum & planta gaul rata ..Letak air & uli hingga menjadi doh..
- Canai pada bontot dulang atau papan canai..ikot pada brg2 kt dapur tu..
- Gelek nipis2 tepung yg dh di uli
- letak tepung yg dh dicanai pada acuan
- Satu sudu inti letak pada acuan
- Cantum acuan tu & buang lebihan tepung tu
- Last sekali bole la goreng..
- Siap
1 ulasan:
jom try
Catat Ulasan